Counter Strike Map Kurulumu

CS 1.6 map nasıl kurulur? Counter strike map kurulumunda, daha çok map uzantılarında göze çarpan iki dosya vardır. *bsp ve *txt dosyalarıdır. Bu iki dosya her zaman cstrike/maps içine atılır. Birde bilinmeyen diğer uzantılı dosyalar mevcuttur. Ses, mdl ve tga etiketleri gibi. Bu tür dosyaların nereye atılacağına dair fikri olmayan arkadaşlar için altdaki şemada indirdikleri map klasörlerinin içindeki dosyaların uzantılarına göre atılacağı yerleri gösterdim.


Kısaca dosyaların isimlerinden sonra gelen uzantılarına bakarak, bu şuraya diye atmanızı kolaylaştıracak bir dökümandır.

.bsp uzantılarını:
- cstrike/maps
  .waw uzantılarını:
- cstrike/sound
.mdl uzantılarını:
- cstrike/models
  .tga uzantılarını:
- cstrike/gfx/env
.spr uzantılarını:
- cstrike/sprites
.wad uzantılarını:
- cstrike

Bu konuyu beğendin mi..?

Yeni konular günlük olarak e-mail adresine gelsin!

Takip Et!

Bunlarda ilgini çekebilir;

18 Yorum Yapılmış

  1. Ufuk Abi Bazileri Kendi Map Lerini Yapiyor Nasil Yapiyorlar Bir Link Var Mi ? Ltfn Bana lazim ( Half-Life) Mumkunse.

  2. Map yapımı adına bilgim yok. Haliyle bilgi edinebileceğin bir linkte veremiyorum.

  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
  4. Sitenin üstünde iletişim linkinden bana ulaşabilirsin...

  5. ya arkadaslar servere farklı pam yukluyorum .wad uzantılı dosyalar player girerken serverden yuklenmıyor yani bsp yukluyor serverden player ama .wad dosyasını yuklemıyor:S

  6. Ben map yapımı hakkında profesyonel değilim fakat anlıyorum genellikle bakıyorum bazı kişilere .rmf formatını .bsp & .txt yapamıyorlar bu konuda bndede bir bilgi yok ama bir aç gün önce map yaptım.

  7. Ufuk kardeşim bana yardımın lazım.Şimdi Map'in istediği wad dosyaları cstrike dosyasının içinde ama haliyle karşıdaki kişide yok could not found hatası veriyo wad dosyasını karşıdakine aktarmak için cstrike'ın içinde bi metin belgesi açıyoduk wad dosyasının adını yazıyoduk aktarıyodu az buz hatırlıyorum bi yardımcı olabilcek misin?

  8. @Yiğit Ezer

    server.cfg için de bu komutun 1 olması gerekli; sv_allowdownload 1

  9. Ufuk güldürdün beni onu bilmiyosam zaten 4 senelik server işini bırakıp gidiyim yani :D .res dosyası veya cstrike'ın içinde wadın adı geçen txt belgesi açıyodum hatırladım uyguladım.Düşüncen için sağol yinede :D

  10. Couldn't open file overviews/cs_1337_assault.txt. Using default values for overiew mode.
    böyle bir hata alıyorum bu bazı maplerde de oluyor txt dosyalarını eklememe rağmen bu hatayı alıyorum yardım lütfen

  11. @Burak Deveci

    cstrike/overviews klasöründe cs_assault.txt dosyası var mı diye baktın mı?

  12. var kardeşim baktım

  13. Hatayı alanların csyi silip patch ile beraber tekrar yüklenmesini tavsiye etmişler. Benim de aklıma başka çözüm önerisi gelmiyor maalesef..

  14. S.a beyler cs 1.6 steam kullanıyorum.Yüklediğim maplarda mdl dosyalarini modelse atmama rağmen aralanidaki bir dosyaya mdl.notfound hatasi veriyor.Dosya orda olmasina rağmen alıyorum bu hatayı.Bir cozum var midir ?

  15. Oyun Yöneticisinden İndirdim Olurmu

  16. @Ömer897

    Ne demek istediğini anlamadım?

  17. arkadaşlar kendimize özel map yaptırmak istiyoruz yardımcı olacak var mı sıfırdan olmasada mevcut map üzerinde değişiklik yapacak sw adımızı vs yazacak duvarlara belki map için de bir takım değişiklikler yaptırabiliriz yardımcı olabilcek arkadaslar arıyoruz www.fb.com/cengiz.girgin

  18. cs 1.6 için indirme linki verebilirmisiniz

Yorum Gönder