Counter Strike 1.6 Linux Server Kurulum

Evet yanlış okumadınız bu yazıda Linux sunucuya CS 1.6 kurulumunu anlatacağım. Birçok arkadaş hala server kurmayı ftp'den plugin atmaktan ibaret sanıyor. Server kurulumu çok detaylı bir iştir ve herkesin yapabileceği bir işlem değildir ama bu yazım sayesinde herkes server kurulumu yapabilir ve sorunsuz bir şekilde serverini işletebilir.

Bu andan itibaren tüm yazıları dikkatlice okumanız sizin yararınıza olacaktır. Konuyu tamamen okumadan msn'den "yapamadım yardımcı olurmusun" diyen kişilere cevap verilmeyecek, ısrar etmeleri halinde ise listemden silineceklerdir.

Şimdi girilecek komutları alt alta yazıyorum. Uzun uzun anlatmaya umarım gerek yoktur. Yinede anlayamayan olursa konu altından yazabilirler. Tekrarlıyorum lütfen msn'den yardım istemeyin, konu altından yardım isteyin.

İlk olarak putty'yi açıyoruz ve kodları giriyoruz;

mkdir /home/cs16 cd /home/cs16
Daha sonra kurulum kodlarımızı giriyoruz sırasıyla;
wget http://www.cstrike-planet.com/dls/steam chmod +x steam ./steam -command update -game cstrike -dir .
Sırasıyla bu kodları yazdıktan sonra size şöyle bir uyarı verecek;
Checking bootstrapper version ... Getting version 42 of Steam HLDS Update Tool Downloading. . . . . . . . . . . . Steam Linux Client updated, please retry the command
Bu uyarıyı verdikten sonra kodumuzu tekrar yazıyoruz;
./steam -command update -game cstrike -dir .
Kurulumu %100 'e tamamladıktan sonra sıra geliyor serverin açılması için yapılacak düzenlemeye. Burada ftp programımız devreye giriyor, /home/cs16/cstrike/liblist.gam dosyasını açıyoruz ve gamedll_linux ile başlayan satırı bulup şununla değiştiriyoruz;
gamedll_linux "addons/metamod/metamod_i386.so"
Server kurulumunun ilk kısmı bitti. Şimdi asıl önemli olan yere geldik. Burası biraz uzun ve karışık, bu yüzden dikkatli okumanız ve anlayarak yapmanız gerekiyor.

Şimdi sıra geldi addons dosyalarını indirmeye...

Öncelikle Amx Mod X Base 1.8.2 Linux indiriyoruz. İndirdiğimiz amxmodx-1.8.2-base.tar.gz 'den çıkan dosyaları /home/cs16/cstrike/ klasörüne atıyoruz.
Yukarıdaki işlemi tamamladıktan sonra sıra geldi diğer addons dosyalarına. Counter-Strike Addon 1.8.2 Linux dosyasını bilgisayarımıza indiriyoruz. amxmodx-1.8.2-cstrike.tar.gz 'nin içinden çıkan dosyaları yine /home/cs16/cstrike/ klasörüne atıyoruz.
Metamodumuzu da ftpye attıktan sonra artık diğer kurulumlara geçebiliriz;
Metamod 1.20 sürümünü indirip /home/cs16/cstrike/addons/ klasörü altında metamod/ adında bir klasör daha oluşturarak metamod-1.20-linux.tar.gz 'den çıkan dosyayı içine atıyoruz.
Ve sıra amxmodx i servere tanıtmaya geldi;
/home/cs16/cstrike/addons/metamod/ klasörü içinde plugins.ini adlı bir dosya oluşturup içine linux addons/amxmodx/dlls/amxmodx_mm_i386.so yazısını ekliyoruz ve kaydediyoruz.
Daha sonra serverimizi protocol 47 (non steam) girişlerine açıyoruz;
Dproto 0.9.187 kurarak serverimizi non steam girişlerine açacağız. Linki verdiğim konuda açıklamalı şekilde kurulum bulunmaktadır.

Bu işide hallettikten sonra sıra serverimizi çoluk çocuğun yapacağı saldırılardan korumaya geldi.
Fast download saldırısı çözümü içinde, addons klasörü içinde fastdlfix isminde yeni klasör oluşturun. Daha sonra FastDLFix dosyasını indirip içindeki fastdlfix.so dosyasını fastdlfix klasörünün içine atın.
Şimdi  fastdlfix.so dosyasını metamod için tanıtmamız gerek. Bunu içinde, addons/metamod/ klasörü içindeki plugins.ini dosyasını açıp en alt satırına“linux addons/fastdlfix/floodblocker.so” yazını yapıştırın. fast download işlemimiz burda bitti.


Evet serverimizi çoluk çocuğun saldırılarından bir nebzede olsa kurtarmış olduk :) Sıra geldi sxe kurulumuna. Sxe ne işime yarayacak demeyin, serverinizde sxe kapalı bile hata vermemesi için sxenin kurulu olması ve cvar ayarıyla kapatılması gerekiyor.
Sxe injected resmi sayfasına girerek Linux Server dosyasını indiriyoruz. İçinden çıkan sxei klasörünü /home/cstrike/addons klasörüne atıyoruz. Daha sonra linux addons/sxei/sxei_mm_i386.so sxei yazısını /home/cstrike/addons/metamod/plugins.ini dosyasına ekliyoruz.
Ve artık kurulum bitti. Artık server.cfg, amxx.cfg gibi gerekli dosyaları düzenleyip, istediğiniz ekstra eklenti kurduktan sonra /home/cs16 klasöründe start.sh adında bir dosya oluşturup aşağıdaki kodları içine yazıyoruz ve kırmızı olan yerleri düzenliyoruz.
screen -A -m -d -S servertag ./hlds_run -game cstrike +ip İP +port PORT +map de_dust2 +maxplayers SLOT -nomaster -insecure +sys_ticrate 250 +sv_lan 1
Daha sonra putty'e giriyoruz ve aşağıdaki kodları sırasıyla yazıp yeni serverimizde oynamaya başlıyoruz;
yum install screen cd /home/cs16 chmod +x start.sh ./start.sh
Artık serveriniz kullanıma hazır. İyi oyunlar, bol kazançlar :)

Bu konuyu beğendin mi..?

Yeni konular günlük olarak e-mail adresine gelsin!

Takip Et!

Bunlarda ilgini çekebilir;

16 Yorum Yapılmış

  1. Peki panel nasıl kurucaz ?

  2. php panel kuracaksan o konu hakkında bi bilgim yok ama webmod kurabilirsin ama webmodda açıklar oluyor bu yüzden araştırıp php panel olayını yapabilirsin.

  3. Arkadaşım Dproto 8.73 linki çalışmıyor ve Fast download saldırısı çözümünün de linki çalışmıyor

  4. Merhaba , benim windows 2003 yüklü bir vds'm var 100mb hat üzerinde ama cs server kuruyorum pingi bir türlü 50 lerden aşağı indiremedim bana yardımcı olur musunuz ne yapmam gerekiyor

  5. @Hamza Yıldırım

    100 mbitlik hattın sadece sana özel olmadığı için, kim bilir kaç kullanıcı o hattı kullanıyor. O yüzden pinginin yüksek olması normal.

  6. Normal vds nin ping değeri 22ms. oyunda bu değeri almam mümküm değil mi Ufuk Bey ?

  7. @Hamza Yıldırım

    O kadar detaylı bilgi sahibi değilim bu konuda. Bildiğim tek şey varsa, havuz sistemli bağlantılarda ping ve bağlantı hızını maksimum değerde kullanmayacağın gerçeği.

  8. Counter-Strike için önerebileceğiniz sistem veya firma varsa çok sevinirim.

  9. @Hamza Yıldırım

    Yok maalesef...

  10. merhaba ben win7 pc dedicared server kurdum .. ama sürekli saldırıya uğruyor . yardımcı olabilir misiniz?

  11. PC kapatım windows xp ile açsam kapanırmı server.

  12. Öncelikle çok teşekkürler, ben kendi addons'umu hazırlayıp makine alıp açmak istiyordum ancak windows'da ping oluyordu. Linux işletim sistemi hakkında ise bilgim yoktu, çok yardımcı oldunuz. şunu eklemek istiyorum, verdiğiniz linklerdeki sürümler güncellenmiş ve ben güncel sürümleri indirip upladım.

    link: https://hotfile.com/dl/223830168/489b406/CS.rar.html

  13. @Adsız

    Gerekli güncellemeler konu içinde yapılmıştır, hatırlatma için teşekkürler. ;)

  14. Su anda maalesef kurulum olmuyor. Zira, 'cstrike' kodunu kabul etmiyor "./steam -command update -game cstrike -dir ." kisminda

  15. csplugin / sanal makineye yani virtual pc ye kursak
    vds gibi olurmu acaba veyaa ücretsiz vds sitesi varmı

  16. @dogukancaglar

    hiç bi' fikrim yok valla

Yorum Gönder