CSM MapChooser v2.0 [RTV]

Daha önce paylaştığım CSM MapChooser v1.0'ın 2.0 halidir. Ek olarak csm_timelimit olayını kaldırdım, açılan haritanın üst üste oylamaya gelmesini engelledim vede oylama bittiği gibi mi yeni haritaya geçilsin yoksa el sonu beklensin mi diye bir olay ekledim.

Özellikler aynı özellikler, bu sebep ile sadece yaptığım değişiklikleri yazacağım.

Daha önce paylaştığım CSM Harita Takip Sistemi [HTS] içine gömülüdür ve oylamaya gelen haritalara bağlıdır. Yani dust2'den geldiyseniz ve inferno oynuyorsanız, gelen oylamada dust2'de inferno'da olmaz. Tabii ben bunu biraz daha geniş tutup daha önce oynadığınız 2 haritayıda koymayı engelledim. Yani sıra ile de_dust2 -> de_inferno -> de_dust -> de_mirage -> de_nuke oynandı ise, son harita yani de_nuke'da gelen harita oylamasında de_dust, de_mirage, de_nuke oylamaya gelmez.
Bu sürekli aynı harita geliyor sabahtan beri dust2 inferno sıkıldık diyenler için baya avantajlı bir özellik.

Eklenti harita oylamasına girdiği zaman süreyi sınırsız yapıyordu. Bu bazı serverlarda sonraki haritayıda etkiliyordu, bende buna çözüm olarak csm_timelimit cvarı eklemiştim. v2.0'da bu cvar komutu yok, bunun yerine mp_timelimit komutu muhakkak hem server.cfg'de hemde amxx.cfg'de yazılı olmalı. Yoksa sizde sonraki haritaya geçtiğinizde haritayı süresiz olarak oynarsınız.

Bazı modlarda harita el sonunu görmüyormuş(HNS modu vs.), buda sonraki haritaya geçmesini engelliyormuş. Bunun için bir cvar komutu ekledim, "csm_elsonunubekle", bu cvar komutu ile yeni haritanın açımını oylama bittiği gibi gerçekleştirebilirsiniz.



Say Komutları; 

  • !haritalar - Hangi haritalardan geldiğinizi say'den yazar.
  • /haritalar - Hangi haritalardan geldiğinizi say'den yazar.
  • .haritalar - Hangi haritalardan geldiğinizi say'den yazar.
  • !rtv - Harita oylama isteğidir, eğer serverdaki bütün oyuncular rtv yazar ise süreyi beklemeden harita oylaması gelir.
  • /rtv - Harita oylama isteğidir, eğer serverdaki bütün oyuncular rtv yazar ise süreyi beklemeden harita oylaması gelir.
  • .rtv - Harita oylama isteğidir, eğer serverdaki bütün oyuncular rtv yazar ise süreyi beklemeden harita oylaması gelir.

Cvar Komutları; 

  • csm_sayreklam "csplugin" - Say'de çıkan reklam yazısını kolayca değiştirmek için.
  • csm_elsonunubekle "1" - Harita oylaması bittikten sonra yeni haritanın el sonu mu yoksa hemen mi açılacağını ayarlarsınız. 1 yaparsanız el sonunu bekler, 0 yaparsanız hemen değiştirir.

Kurulum;


Resimdeki gibi; nextmap.amxx ve mapchooser.amxx'in başına noktalı virgül koyuyorsunuz ardından eklentinin amxx dosyasının ismini resimdeki gibi yazıyorsunuz. Yalnız timeleft.amxx'i eklentinin içinde olmadığı için kaldırmıyorsunuz

Karşılaşabileceğiniz sorunlar;

Eğer seçilen harita maps klasöründe olmasına rağmen yok diyor ise, maps.ini'de haritanın sonunda boşluk vardır. Onu silin.
cs_assault  [sonrakisatır] yerine
cs_assault[sonrakisatır]


Bu konuyu beğendin mi..?

Yeni konular günlük olarak e-mail adresine gelsin!

Takip Et!

Bunlarda ilgini çekebilir;

12 Yorum Yapılmış

  1. Süper olmuş eline sağlık

  2. Kardeşim en son güncellediğin harita eklentisi için birkaç önerim olacak eğer bir daha güncellemek istersen şunları da eklermisin

    1- Oynanan harita oylama listesinde olmasın (Mümkünse)
    2- Haritayı seçtikten sonra tuşlara basılmıyor yani silahlar arasında geçiş yapılmıyor (% Oranını gösteriyor).. Orjinal rtv eklentisinde olduğu gibi haritayı seçtikten sonrada aynı seçiyormuş gibi tekrar tuşa basılabilsin bu arada silahlar arasında da geçiş yapabiliriz

  3. Kardesim orijinal pluginde serverdakilerin ℅70 i rtv yazınca oylama başlıyordu bunda ise herkesin yazması gerekiyor. yüzde sistemi ekler misin

  4. csduraginda 26 tane hata veriyor, geçirse de çalışmıyor. HLDS ile denedim fonksiyonların birçoğu çalışmıyor.

  5. @Alper Okur

    http://www.mediafire.com/file/cq6acac30wi8c74/CSM-SureliSistemv32.sma

    Bu sma 3.2 sürümü, aynı zamanda CSDurağı panelinden de geçiyor sorunsuz bir şekilde.

  6. S.a. Bu sistem cs duraginda calismiyor olunce bir tek ts adresi gozukuyor suan da oynadiginiz ip mesaji hiç cıkmıyor

  7. aga bende hata veriyor map inide var ama olmuyor!

  8. sesleri deyistiremiyoruz ona bi el atsan gman/gman_choose2 den baska bisey açmıyor

  9. cevap beklıyorum

  10. hocam modu yükledim fakat plugin kodları çıkıyor oylama kısmında bu sanırım renk kodları çalışmıyor. Neden olur?

  11. bu sürümün amxx uzantısı nerede? Öncekş sürümümü indirmek gerekiyor önce? Evetse önceki sürümdeki sürelisistem olan sma dosyasını silip bunu mu koymak gerekiyor yoksa ikisi de durmalı mı? Bunda versiyon uzantısı var sonunda silmek gerekiyor mu? Hiçbir açıklama yok.

  12. v3.2 olarak atılan eklentinin ismini ilk sürüm gibi yaparak değiştirdim scripting klasöründekiyle. Şu an eklenti süreli haritalarda çalışıyor görünüyor bunu .rtv komutu ile gördüm. Fakat benim sunucum süreli değil round bazlı. 40 round oynuyoruz 40 raundda en çok yenen kazanıyor sonraki raunda geçiyor. csm_timelimit "0" komutunu amxxx.cfg de yazmama rağmen 3 raundluk bir oyun yaparak harita oylaması denediğimde oylama açılmıyor. Yani raund seçenekli oyunda oylamalar çalışmıyor. Orijinal harita oylamasında ise sorunsuz çalışıyor. Ayrıca 5 haritadan 2 tanesi boş ve hatalıydı. Yani harita yoktu. Bunda da sorun var.

Yorum Gönder